Hlavní obsah

Rozdíl v platech mužů a žen: v Česku třetí nejvyšší z celé Evropské unie

Novinky, Tereza Melišová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dnešní den připadá evropský den rovného odměňování. Ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi zaujímá Česká republika v rovnosti platů nejnižší příčky. V ČR je třetí nejvyšší rozdíl z celé Evropské unie. Podle ministerstva práce a sociálních věcí se jedná konkrétně o rozdíl 22,1 procenta.

Foto: Tereza Melišová

8. ročník Equal Pay Day

Článek

Vyplývá z toho, že zatímco v EU pracují ženy zadarmo od 3. listopadu, v Česku již od 11. října.

„Ženy v České republice berou průměrně o šest a půl tisíce méně, než muži. Tím nejsou poškozeny pouze ženy, ale celé rodiny, jejichž rodinný rozpočet se tím snižuje. K této problematice připravujeme již 8. ročník konference Equal Pay Day neboli Den rovnosti platů, na které ženy diskutují o příčinách této situace a hledají řešení, jak rozdíl snížit,“ říká Lenka Šťastná, prezidentka neziskové organizace Business & Professional Women, která akci Equal Pay Day pořádá.

Podle Českého statistického úřadu a Eurostatu přijdou průměrně rodinné rozpočty o přibližně 77 tisíc korun ročně.

„V ČR stále pokulháváme ve flexibilních formách zaměstnávání, jako jsou kratší úvazky, možnost práce z domova, volitelný počátek a konec směny. To v kombinaci s nedostatkem školek a dalších zařízení znemožňuje matkám s malými dětmi svobodnou volbu životní dráhy, tedy např. zda chtějí být s dítětem ještě doma, nebo se již vrátit do zaměstnání. Což má další důsledky, které vidíme ve statistikách: Vysoká nezaměstnanost žen ve srovnání s muži a nízká míra zaměstnanosti žen s dětmi - v ČR je nižší o 35,7 procenta ve srovnání se zaměstnaností bezdětných žen, což je nejvyšší rozdíl v Evropě. Omezená možnost volby také vede k tomu, že ženy berou i nevyhovující zaměstnání a odrazí se to nakonec v jejich nízkém výdělku,” doplnil Dalibor Holý, ředitel odboru statistiky trhu práce a rovných příležitostí z Českého statistického úřadu.

Nezisková organizace Business & Professional Women, je velmi ráda, že se na tuto problematiku začalo upozorňovat i Ministerstvo práce a sociálních věcí.

„Nerovné odměňování snižuje rodinné rozpočty, plýtvá lidským potenciálem, náš stát přichází o příjmy státního rozpočtu. Podpora rovnosti žen a mužů v odměňování je tedy otázkou klíčovou, ať už mluvíme o věcech spravedlnosti, ekonomického růstu, rodinné politiky nebo udržitelného rozvoje,“ píše se na jejich stránkách http://www.mpsv.cz/cs/25032.

Další informace o akci Equal Pay Day – Ženy sobě získáte na: http://www.equalpayday.cz/.  

Reklama

Výběr článků

Načítám