Hlavní obsah

Roudnický zámecký areál ožije vinobraním

Novinky, Tomáš Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. září se v Roudnici nad Labem uskuteční další ročník Roudnického vinobraní. I ten letošní bude soustředěn hlavně do areálu zdejšího barokního zámku.

Foto: Tomáš Pokorný

Barokní lobkowiczký zámek v Roudnici nad Labem.

Článek

Hudební program, zábavu a víno nabízejí pořadatelé na třech průchozích hudebních scénách v areálu zámku a zámeckého parku.

Na podiích se vystřídá několik desítek umělců, mezi kterými nebudou chybět Těžkej Pokondr, Michal Hrůza, Václav Noid Bárta, Egotrip a další. Na alternativní scéně se představí roudnické kapely. Na své si přijdou také nejmenší. V areálu naleznou pouťové atrakce, dětské koutky, dětské divadlo, koně, velbloudy, šermíře a mnoho dalšího.

Návštěvníci se mohou těšit na dostatek stánků s vínem, burčákem, občerstvením a dobovým zbožím.

Bohatý je také doprovodný program. Na Karlově náměstí nebude chybět další ročník tradiční výstavy historických vozidel Historici v Roudnici. V prostoru bývalého přírodního divadla bude ve spolupráci s Podřipským muzeem soustředěn historický keltský a římský tábor.

Chystanou novinkou je zpřístupnění komnat za zámeckou kaplí netradičním způsobem. V rámci Design plácku komnaty nabídnou osobní setkání s výtvarníky, designéry a mladými autory. Návštěvníci si mohou zakoupit jejich originální výrobky, nebo se seznámit se s jejich tvorbou.

V rámci doplňkové programu proběhne v Galerii moderního umění v Roudnici nad Labem a v Chrámu Narození Panny Marie další ročník festivalu sborového zpěvu Roudnické konsonance. Otevřeny budou roudnické památky, bunkr u sv. Václava s výstavou vojenské techniky, Podřipské muzeum a další. Lákadlem jsou vyhlídkové plavby lodí Porta Bohemica I. Další novinkou jsou řízené degustace vín v románském hradě a večerní plavba lodí s rautem, hudbou a dobrými víny.

Pořadatelé nabízejí sedm speciálně zřízených autobusových kyvadlových linek, které návštěvníky přivezou až ke branám areálu vinobraní. Pět z nich je obsazeno historickými autobusy. K dopravě lze také využít historický Podřipský motoráček, nebo běžné vlakové a autobusové spoje.

Předprodej vstupenek na svátek vína a burčáku v Roudnici nad Labem probíhá na webových stránkách www.roudnicenl.cz/predprodej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám