Hlavní obsah

Roudnice vyhlásila třetí povodňový stupeň

Novinky, Anna Burdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší povodňový stupeň v sobotu dopoledne na řece Labi vyhlásilo město Roudnice nad Labem. Hladina řeky stále stoupá a podle předpokladů má kulminovat v neděli 16. ledna dopoledne. Vedení města vyzvalo občany žijící v blízkosti Labe, aby zabezpečili své majetky.

Článek

Situaci na Labi byli v sobotu dopoledne osobně zkontrolovat místostarostové Vladimír Urban a Luboš Matek, vedoucí odboru životního prostředí Vladimír Drož a pracovník obrany a krizového řízení Roman Příhoda. Stávající situace vedení města přimělo vyhlásit třetí povodňový stupeň.

Roudničtí zastupitelé, občané i hasiči jsou v pohotovosti. Labe stále stoupá a hladina by měla kulminovat v neděli dopoledne. Záleží na počasí. Radní proto doporučili obyvatelům přilehlých ulic Havlíčkova a Mlýnská, aby se na vzestup vody připravili a zabezpečili sklepy svých domů.

V pohotovosti jsou také dobrovolní hasiči. Technika potřebná k odčerpávání vody je připravena. Stav ohrožení si také vyžádá evakuaci přilehlých objektů, jako je například sportovní hala Pod Lipou.

Hladina by měla dosáhnout jen o něco nižší úrovně než v roce 2006. Vedení města bude situaci i nadále sledovat a je připraveno svolat krizový štáb v případě, že Labe bude i nadále stoupat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám