Hlavní obsah

Romeo a Julie zakončí úspěšnou sezónu Klasiky v kině Vatra

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. května se záznamem baletního představení Romeo a Julie uzavře první sezóna cyklu Klasika v kině Vatra, který vsetínským divákům přinesl záznamy a přímé přenosy opery, baletu a koncertů vážné hudby z nejslavnějších světových scén.

Foto: DK Vsetín

Romeo a Julie - Londýnský královský balet

Článek

Dosavadních 6 představení „Klasiky“ navštívilo více než 410 diváků. Největší ohlas měla Česká mše vánoční v podání České filharmonie a Labutí jezero z Londýnského královského baletu.

Díky moderní technice mohli diváci sledovat výjimečná nastudování slavných děl ve vysoké obrazové a zvukové kvalitě. Nápaditá režie jim dovolila sledovat slavné interprety z různých úhlů i detailů, výjimkou nebyly ani pohledy do zákulisí a zázemí, které bývají běžnému diváku skryty.

Posledním dílem sezóny bude 9. května od 18.00 hodin záznam baletního představení Romeo a Julie na hudbu Sergeje Prokofjeva v podání Londýnského královského baletu.

Tragický příběh osudem pronásledovaných milenců - hluboce dojemný balet v choreografii Kennetha MacMillana patří ke klasice 20. století. Romeo a Julie se setkají na plese a okamžitě se do sebe vášnivě zamilují. Avšak jejich rodiny jsou znepřáteleny, dělí je prudký svár. Dokáží milenci společně odolat rodinné zášti a odporu?

Délka představení je zhruba 150 minut (včetně přestávky). Vstupné 250 Kč - malé občerstvení v ceně. 

Cyklus Klasika v kině Vatra bude pokračovat i v sezóně 2015/2016. Informace o nové sezoně budou průběžně zveřejněny na stránkách kina www.kinovatra.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám