Hlavní obsah

Řidiči se mezi Gerlovou Hutí a Hartmanicemi svezou po novém povrchu

Novinky, Alena Lochmannová

V pátek 28. listopadu byl slavnostně otevřen silniční úsek mezi Gerlovou Hutí a Hartmanicemi, kde byl nově rekonstruován povrch silnice.

Foto: KÚ Plzeňského k.raje

Zcela nový zážitek z jízdy nabízí silnice II/190 Gerlova Huť - Hartmanice.

Článek

Zcela nový zážitek z jízdy nabízí silnice II/190 Gerlova Huť - Hartmanice, kde byla provedena stavební úprava komunikace v úseku od křižovatky silnic I/27 a II/190 na začátek obce Hartmanice o délce 14,86 km s rekonstrukcí křižovatky silnic II/190 a III/16911 na Prášily. Tento úsek byl v pátek slavnostně otevřen.

„Stávající živičný povrch komunikace byl ve velmi špatném až havarijním stavu s častými výtluky, podélnými a příčnými trhlinami a vyjetými kolejemi. Řidiči se tak po letech dočkají pohodlného a bezpečného svezení po této důležité komunikaci, která spojuje Domažlicko a Klatovsko podél státní hranice,” uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Bauer.

Stavební úprava zahrnovala odfrézování silně porušených stávajících asfaltových vrstev, provedení opravy poškozených míst a lokálních sanací, položení nové ložné vrstvy a nové obrusné vrstvy z modifikovaného asfaltu. Konečnou úpravou bylo dosypání krajnic, provedení vodorovného dopravního značení a osazení směrových sloupků.    

Příprava stavby byla zahájena v únoru 2013 a v prosinci 2013 bylo na stavbu vydáno stavební povolení. Realizace stavby byla zahájena v září a dokončena v listopadu letošního roku.

Celkové náklady projektu, který financoval Plzeňský kraj prostřednictvím Správy a údržby silnic Plzeňského kraje a na který mu byla schválena dotace z Regionálního operačního programu ROP NUTS II Jihozápad ve výši 100 procent z celkových způsobilých výdajů, činily 46 miliónů Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám