Hlavní obsah

Řezbáři budou týden tvořit díla v centru Luhačovic

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třetí ročník řezbářského sympozia s názvem Krása v dřevě ukrytá se uskuteční v Luhačovicích první červnový týden. Lidé budou moci umělce sledovat při práci. Téma pro letošní ročník je Čtvero ročních období.

Foto: Denisa Ižová
Článek

Po celý týden mohou hosté v lázeňském parku u hudebního altánu denně sledovat proměnu dřeva v originální umělecká díla.

Na letošní sympozium přijalo pozvání šest řezbářů, kteří mají za sebou bohaté zkušenosti a účast na celé řadě jak domácích, tak i zahraničních řezbářských sympoziích. Díla mnohých našla cestu nejen do evropských zemí, ale také na další kontinenty. Se svým uměním a zručností se představí Martin Bořuta, Martin Cigánek, Ondřej Hudec, Petr Krajíček, Zdeněk Matyáš a Petr Steffan. Hostem sympozia bude peruánský malíř a sochař Alberto Gedeón Soto, který své umělecké dílo vytvoří z pískovce. 

K řezbářskému sympoziu je připravený i doprovodný program. Práci mistrů řezbářů dokreslí koncerty a vystoupení vybraných hudebních skupin. Příjemné a známé melodie zazní v podání country skupiny Přátelé,  cimbálové muziky Korečnica nebo dixieland bandu Jazzzubs.

Týdenní dřevosochání vyvrcholí vernisáží v sobotu 6. června u hudebního altánu, kde moderátor Martin Pášma představí autory a jejich umělecká díla. Po vernisáži budou díla vystavena v atriu kolonády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám