Hlavní obsah

Relax centrum v plzeňských Štruncových sadech zdobí výstava

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Relax centrum ve Štruncových sadech v Plzni se proměnilo ve venkovní galerii, kterou aktuálně zdobí výstava mladých ilustrátorů.

Foto: Magistrát města Plzně

Poprvé představují studenti Ústavu umění a designu své práce ve venkovní galerii.

Článek

Poprvé představují studenti Ústavu umění a designu své práce ve venkovní galerii, která je součástí Relax centra ve Štruncových sadech. Na ilustracích, které zabaví děti, jejich rodiče i prarodiče, pracovali v zimním semestru. Výstava s názvem Mladí ilustrátoři dětem je vedle známých laviček ve Smetanových sadech jejich dalším počinem k oživení plzeňského veřejného prostoru.

Venkovní galerie je součástí v loňském roce na podzim otevřeného Relax centra ve Štruncových sadech. Nachází se v části u soutoku řek Radbuzy a Mže, která je koncipována jako odpočinková zóna s lavičkami a schody vedoucími k oběma řekám.

"Naší ambicí je, aby se tento prostor stal díky naší péči stejně oblíbeným a vyhledávaným místem setkávání, jako jsou dnes již známé lavičky ve Smetanových sadech, na jejichž podobě se Ústav umění a designu podílí," uvedl Josef Mištera, ředitel Ústavu umění a designu.

"Veřejnému prostoru věnuje město Plzeň velkou pozornost a venkovní galerie, která vznikla jako součást rekreační lokality ve Štruncových sadech, posiluje nejméně dvě hlediska, která hrála roli při její revitalizaci, a to odpočinek a zábavu. Studenti Ústavu umění a designu jsou kreativní, což potvrzují při každé spolupráci s městem. Proto nabídka starat se o galerii směřovala právě sem, do naší plzeňské továrny na umění," uvedl primátor Martin Baxa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám