Hlavní obsah

Recitační soutěž Vrbenský rohlík se konala již posedmnácté

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 12. března se v budově Česko-anglického gymnázia v Třebízského ulici v Českých Budějovicích konal již 17. ročník recitační soutěže Vrbenský rohlík.

Foto: Kateřina Štruncová

vítězky 3. kategorie

Článek

Průvodci soutěže Iva Šalplachtová a Martin Doucha z Česko-anglického gymnázia přivítali několik desítek účastníků z českobudějovických gymnázií a představili porotu. V ní zasedli pedagožka ZUŠ Silvie Vojíková, herečka Věra Hollá a Radim Špilauer, lektor komunikačních dovedností.

Soutěž byla rozdělena do 3 věkových kategorií, samostatnou kategorii pak představovala vlastní tvorba. Někteří studenti tak mohli vystoupit i dvakrát. Porotci měli opravdu těžkou práci, všichni recitátoři se pečlivě připravili a dali do svých projevů maximum, což diváci ocenili velkým potleskem.

Vítěz však může být v každé kategorii jen jeden, a tak porota přišla s těmito závěry: V kategorii nejmladších recitátorů vyhrála Natálie Trachtová, v 2. kategorii bodovala Lucie Mačí, v 3. kategorii Adéla Kalusová a cenu za vlastní tvorbu si odnesla Anežka Zemenová. Pro vítěze byla připravena tradiční odměna - velký rohlík z pekáren Penam.

Soutěž za porotce zhodnotil Radim Špilauer, když mimojiné řekl: „Blahopřejeme všem vítězům, obdivujeme ale všechny výkony a zejména si vážíme těch, kteří nezískají diplom, a přesto se nevzdávají a příští rok přicházejí znovu. Tak to chodí i v životě,” řekl Špilauer.

Spokojená byla i hlavní organizátorka akce Petra Klee z Česko-anglického gymnázia. „Jsme rádi, že se tolik studentů zajímá o  kvalitní literaturu a opakovaně se účastní  naší soutěže. Brzy bude Vrbenský rohlík plnoletý a my se už nyní těšíme na další setkání,” dodala Petra Klee.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám