Hlavní obsah

Radio Čas pomůže řidičům při Dnech NATO v Ostravě

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 20. a 21. září se budou na letišti Leoše Janáčka Ostrava konat Dny NATO. Čekají se i komplikace v dopravě. Radio Čas chce svým posluchačům cestu do Mošnova ulehčit, o víkendu proto posílí dopravní zpravodajství a návštěvníkům nabídne speciální frekvenci s programem.

Foto: Radio Čas
Článek

„Dopravní aktuality bude Radio Čas připravovat přímo s dopravní policií v mobilním studiu. K návštěvníkům se tak dostanou nejčerstvější informace, které jim pomohou vyhnout se problematickým místům,“ uvedla manažerka programového marketingu Barbora Šindelková.

V sobotu i v neděli se už od ranních hodin každých 15 minut posluchači Radia Čas dozví aktuální dopravní situaci v okolí letiště, neunikne jim žádná důležitá informace o případných problémech, i doporučených objízdných trasách. Dopravní zpravodajství bude posíleno i odpoledne, kdy budou návštěvníci areál opouštět.

Jak Radiu Čas potvrdil šéf dopravní policie MS kraje, na dopravu budou dohlížet desítky policistů i vrtulník. I přesto ale musí řidiči počítat s možnými komplikacemi: „Hlavními tahy jsou silnice mezi Ostravou a Příborem a silnice spojující Mošnov s dálnicí D1 u Studénky. Největší nápor v dopravě je každoročně zaznamenáván v době od 7 hodin do zhruba 12 hodin. Doprava se pak ze všech příjezdových komunikací kumuluje v Mošnově, kde je směrována na centrální parkoviště, tudíž tady nárazově dochází k tvorbě kolon.”

Návštěvníci Dnů NATO, ale také pasažéři, kteří budou mošnovského letiště odlétat, by měli svou cestu pečlivě naplánovat. Dopravní policie doporučuje všem, kteří o víkendu zamíří na Letiště Leoše Janáčka Ostrava, aby vyrazili na cestu s dostatečným časovým předstihem. Centrální parkoviště bude pro návštěvníky otevřeno už od 7 hodin ráno.

„I v letošním roce bude na letišti a v okolí vysílat speciální Radio Čas Dny NATO na frekvenci 88.6 FM, která bude přenášet celý program nabitý akcí a burácením proudových motorů i efektivními akcemi speciálních a zásahových jednotek. Stačí si s sebou vzít rádio nebo sluchátka k mobilu, na kterém lze rádio naladit, a diváci budou mít kompletní přehled o dění na zemi i ve vzduchu," dodala Šindelková.

Studio Radia Čas Dny NATO bude umístěno na letišti v blízkosti hlavní věže. Dveře do něj budou mít otevřeny všichni, kdo se budou chtít podívat, jak vypadá práce redaktorů, nebo přes éter pozdravit své blízké.

Reklama

Výběr článků

Načítám