Hlavní obsah

Putování za sochami Michala Olšiaka pokračovalo pod Rozštípenou skálou a na Pilské nádrži

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce se dobrovolníci z Regionálního sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina rozhodli, že pro děti, které se účastní jejich aktivit, ale i pro všechny další, které by se chtěli účastnit, uspořádá sportovně zábavná putování za sochami žďárského rodáka Michala Olšiaka.

Foto: Monika Šindelářová

Po stopách Michala Olšiaka na Žďársku

Článek

V sobotu 4. května se uskutečnil již čtvrtý výlet v rámci projektu volnočasových aktivit. Tuto aktivitu podporuje město Žďár nad Sázavou. Výlet směřoval tentokrát pod Rozštípenou skálu u Hamrů nad Sázavou, kde se nachází velká betonová socha Mamuta. Výletu se účastnilo mnoho dětí i jejich rodičů. Výlety totiž nemají rozvíjet pouze vztahy mezi dětmi, ale také mezi dětmi a jejich rodiči.

Pro účastníky bylo připraveno mnoho aktivit. Nejdříve všechny čekalo setkání s Michalem Olšiakem, který měl pro děti připravenou soutěž o miniaturní sošku mamuta. Pak už se všichni přesunuli o kousek dál na Šlakhamr, který spravuje Technické muzeum v Brně a kde se konalo zahájení sezóny se spoustou zábavy pro děti.

Jelikož byli účastníci po náročném programu vyhládlí, čekalo je opékání špekáčků u mamuta. Když se všichni posilnili, následovaly pohybové hry. V první hře si děti zahrály na vakoveverky, které okrádali mamuty o žaludy. Všichni hráči si pořádně zaběhali, ale hlavně se pobavili. Pak následovala hra spíše odpočinková pro zasmání s názvem molekuly.

Principem hry je vytvářet skupinky o různém počtu, které se spojují částmi těla, podle pokynů vyvolávače. Jelikož se přiblížil čas odjezdu vlaku, nezbývalo než se vydat zpět na nádraží, zahrát si pár slovních her a těšit se na nedělní výlet na Pilskou nádrž.

Nedělní počasí nebylo úplně ideální a program byl narušován deštěm. I tak se všichni účastníci nedělního výletu opět nenudili. Nejdříve dorazili k hraničnímu kameni Čech a Moravy, aby nafotili hromadné foto. Pak následovalo několik malých her pod přístřeškem a návštěva cukrárny. Když se konečně počasí umoudřilo, mohli se začít hrát tolik očekávané hry s míčem, frisbee a bumerangem. A jelikož se nikomu nechtělo domů ani poté, následoval přesun do parku Na Farských humnech a ještě hodinka her navíc.

Další výlet je plánován již na víkend 25. a 26. května. Tentokrát nás čekají soutěže rodinných týmů například ve stolním tenise, minigolfu, obřím člověče nezlob se a v dalších hrách.

O tom, jak jsme putovali a kam se chystáme příště, se dočtete na našich internetových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám