Hlavní obsah

První vilová noc v Brně

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 29. srpna se všechny čtyři slavné brněnské stavby - Jurkovičova vila, vila Löw-Beer, vila Stiassni a vila Tugendhat zapojí do festivalu Hradozámecká noc 2015, který pořádá Národní památkový ústav. Návštěvníci si objekty mohou nejen projít v rámci komentovaných prohlídek, ale také navštívit zajímavé akce.

Foto: Petra Svobodová

Vila Löw-Beer v Brně

Článek

V Jurkovičově vile v Žabovřeskách budou konat v době od 18.00 do 22.00 komentované půlhodinové prohlídky. V zahradě vystoupí od 18.30 do 22.00 cimbálová muzika Jožky Imricha.

V pisárecké vile Stiassni návštěvníky od 18.00 čeká příjezd manželů Stiassni historickým vozidlem. Nachystány jsou i speciální komentované prohlídky, procházka osvětlenou zahradou a promítání fotografií na lodžii vily. Komponovaný program skončí ve 22.00.

V zahradě vily Tugendhat se uskuteční od 18.00 koncert legendárního jazzového trumpetisty Jaromíra Hniličky a Tria komorního jazzu. V závěru programu budou mít návštěvníci možnost krátké prohlídky obytných prostor vily. Přibližně od 19:30 bude zároveň v technickém podlaží probíhat projekce dokumentů Osud jménem Tugendhat a Vila Tugendhat – Památková obnova 2010–2012 režiséra Rudolfa Chudoby. Rezervace vstupenek je nutná.

A v neposlední řadě se k noci vil připojí i rodičovská vila Grety Tugendhatové – vila Löw-Beer. V zahradě Löw-Beerovy vily vystoupí od 19.00 orchestr Melody Gentlemen z Lednice se swingovými melodiemi z 30. a 40. let minulého století. V čase před, ale také po koncertu se budou ve vile konat komentované prohlídky. Návštěvníky čeká nejedno příjemné překvapení.     

Hlavním motivem Hradozámecké noci je představit památky v netradiční době a s netradičním programem jako místa neustále živá, na která má smysl se vracet.

Více informací www.hradozameckanoc.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám