Hlavní obsah

Prožít svátky konce roku či Silvestr na horách láká, chaty a penziony už mají skoro plno

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí minulý týden možná ještě vypadalo na procházku v krátké sukni či triku. Ale horské hotely, chaty a penziony jsou již dávno na vánoční svátky i Silvestra téměř obsazeny.

Foto: Martin Němec

Hotely.cz - Rezervační portály doprodávají zbytek poukazů na vánoční svátky a oslavu Silvestra.

Článek

Poslední volná místa hlásí Hluboká, Krkonoše, Vysočina a severní Čechy. Lidé si často pobyty rezervují i na rok dopředu, a to hned při odjezdu. Na ty, kdo zatím nemají rezervace, pak v listopadu zbývají jen poukazy z vrácených kontingentů cestovních kanceláří.

„Vrácené poukazy od německých cestovek mohou pár šťastlivců zachránit, ale není to nic masového. Na termíny od 23. do 28. prosince volná místa ještě jsou, protože nabídku neustále doplňujeme, ale se Silvestrem už je to špatné. Počítám, že do konce příštího týdne doprodáme Luhačovice, Mariánské Lázně i Hlubokou a budeme mít prázdný krám,“ uvedla Petra Marková z obchodního oddělení rezervačního portálu Hotely.cz.

Její slova potvrzuje Radka Dědičová z Hotelu Podhrad v Hluboké nad Vltavou: „Silvestra vykoupí zahraniční klientela obvykle na rok až dva dopředu. Poslední volné poukazy máme na Vánoční balíčky, ale počítám, že do konce listopadu budou také pryč. Na rodinnou atmosféru, štědrovečerního kapra se salátem a procházky kolem nasvíceného zámku k nám jezdí hosté třeba až z druhého konce republiky.“

Pobyty na vánoční svátky a Silvestra se v nabídkách hotelů objevují čím dál častěji. Na jistotu lyžařské sezóny se u nás nemohou spolehnout ani nejvýše položená horská střediska, a proto se snaží nalákat hosty na různé wellness pobyty, mořskou vodu, oxygenoterapii nebo vyjížďky kočárem již v průběhu celého roku. Svátky konce roku tak jsou pro mnohé hotely vítaným druhým vrcholem ubytovací sezóny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám