Hlavní obsah

Prostějov v první korfbalové lize zvládl oba zápasy. Rozhodne se v posledních dvou kolech

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roli favorita zvládli s přehledem. Korfbalisté prostějovské rezervy v první lize bez větších obtíží vyhráli oba nedělní zápasy dohrávky šestého kola a dál jsou v boji o finále.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (v černožlutém)zvládl oba nedělní zápasy

Článek

Aktuálně ztrácejí na vedoucí Kolín jen bod a rozuzlení přijde v následujících čtyřech zápasech, kdy se soupeři ze špice tabulky utkají mezi sebou.

Při miniturnaji v Soběslavi, kde své soupeře hostil Tábor, prostějovské béčko nejprve nepustilo skoro ke koši v posledních zápasech nebezpečnou Wroclaw a i přes odpor domácího celku zvládli Hanáci i druhý duel s Táborem, který přehráli 21:13.

Prostějov svá klání nepromarnil, nejvyrovnanější utkání dne se tak odehrálo mezi domácím Táborem a hosty z Polska. Po prvním poločase už to vypadalo, že Vroclav dosáhne na čtvrtou letošní výhru, domácí se se však po vzoru Husitů nevzdali a dotáhli zápas k cenné remíze 15:15. Polského soka tak v tabulce mají stále na dostřel a v posledních kolech mohou získat jeho skalp.

Nikola Lorencová (hráčka, Prostějov B): „Pro nás šlo o důležité zápasy, které jsme nechtěli ztratit. Chceme se udržet v boji o finále a kdybychom nyní zaváhali, bude to špatné. Wroclaw jsme moc nepustili do hry, nastřílela nám jen tři koše. Její hráči si moc nevěděli rady s naší obranou, v útoku měli většinou jen jednu střelu. My jsme sice měli taky chvilkové výpadky, ale stačilo nám to. Tábor se s námi držel první půli, ale pak už jsme si to pohlídali.“

Tábor, KC SPŠS - Sport Club Defenders Korfball Wrocław 15:15

Poločas: 5:9. Rozhodčí: Ondřej Fridrich, Dominika Drábková. Nejlepší střelci: Šteger David 5, Ziegler Tomáš 4, Jarosch Radek 3 - Kołodziejczyk Izabela 5, Lament Beata 3.

Sport Club Defenders Korfball Wrocław - Prostějov, SK RG "B" 3:13

Poločas: 2:9. Rozhodčí: Dominika Drábková, Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Kołodziejczyk Izabela 1, Lament Beata 1, Nowak Marcin 1 - Lešanská Aneta 4, Lorencová Nikola 4, Štefáková Lucie 2.

Tábor, KC SPŠS - Prostějov, SK RG "B" 13:21

Poločas: 9:13. Rozhodčí: Ondřej Fridrich, Dominika Drábková. Nejlepší střelci: Šteger David 4, Ziegler Tomáš  3 - Lorencová Nikola 4, Štefáková Lucie 4, Lešanská Aneta 3, Marek Michal 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám