Hlavní obsah

Prohlídky pro děti i dospělé zvou na mníšecký zámek každou sobotu

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každou sobotu je na zámku v Mníšku pod Brdy připravený program pro rodiny s dětmi. Střídají se prohlídky Loutková, Tři věže a S andělem. Poslední březnovou sobotu budeme společně vpodvečer hledat klíče, které ztratila klíčnice barona Kasty. Klasické prohlídky můžete navštívit každý den, kromě pondělí.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy

Zámek Mníšek pod Brdy

Článek

„Zámecká prohlídka se nám moc líbila, nejvíce se nám líbil dětský pokojíček a loutky. Přijdeme se podívat znovu na něco jiného,“ píší děti do návštěvní knihy.

Příležitost máte tuto i každou další sobotu. V sobotu 17. března vás zámeckými pokoji provede čertí babička Růženka. Její povídání je veselé a jednoduché. Uvidíte malou kapli s nádherně zdobeným stropem, hodinový salonek i pokoje dam i pánů. Pánové hráli karty a dámy si povídaly i kávy a čaje. Uvidíte krásnou čajovou panenku a v knihovně zvoneček, kterým panstvo volalo služebnictvo.

Po prohlídce zajděte na výstavu panenek v historických kostýmcích. Sedmdesát panenek oblékla Jarmila Kupková a je to krátká, nádherná podívaná do historie módy.

Reklama

Výběr článků

Načítám