Hlavní obsah

Při Velikonoční veselici na zámku v Mníšku mohou návštěvníci pomoci dětem

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za tři týdny zámek v Mníšku pod Brdy slavnostně zahájí svou další sezónu. Oblíbená Velikonoční veselice slaví deset let. Touto akcí také pravidelně podporuje projekt Pomozte dětem. Vloni návštěvníci při veselici věnovali do sbírky téměř deset tisíc korun.

Foto: Jana Digrinová

Na Velikonoční veselici nechybí Pašijové hry v podání Terapeutické komunity Magdaléna.

Článek

Program na nádvoří a v zahradě zámku je zdarma. Lidé tak mohou svými financemi podpořit projet Pomozte dětem, který znáte z televizních obrazovek. Mníšecký zámek dlouhodobě organizuje akce na podporu Kuřete.

S kuřátkem se po celou Velikonoční neděli 24. dubna budete potkávat na nádvoří a v zámecké zahradě. Hlavním partnerem akce je každoročně skupina historického šermu – Alotrium. Dále se na programu významně podílí Terapeutická komunita Magdaléna, Pekárna a cukrárna paní Jarolímkové, i country kapela Balzám.

Co vás čeká? Řemeslný jarmark, hudba, tanec, šerm i pohádky. Program začíná v 9.00 a končí v 16.00. V zámku si můžete prohlédnout jak žila drobná šlechta za první republiky a připraveny jsou i speciální prohlídky pro děti s výtvarným tvořením. Vyrobit si mohou zvířátko nebo malované vajíčko. Více o programu najdete na http://www.zamek-mnisek.cz/velikonocni-veselice/.

Tento víkend je na zámku připravena prohlídka Loutková s výtvarným ateliérem a také klasické prohlídky. Dobrou kávu si dejte v Hospůdce na Kus řeči nebo se projděte zámeckou zahradou, která se otevírá tento víkend. Na mníšeckém zámku se pořád něco děje. Buďte u toho.

Reklama

Výběr článků

Načítám