Hlavní obsah

Při požáru domu v Brně zemřel člověk

Novinky, Martin Seidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ranní požár rodinného domku v Horově ulici v Brně si dnes vyžádal jednu oběť na životě. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek.

Foto: Martin Seidl
Článek

Po osmé hodině byl nahlášen požár domku v prvním patře. Než na místo dorazili hasiči, stačil kolemjdoucí rodák z Žabovřesk Vladimír Štěrba vykopnout vstupní dveře, za nimiž byl pouze vystrašený pes.

Po vyběhnutí do prvního patra v silně zakouřeném objektu se mu podařilo přejít ještě přes další dveře do bytu, kde už byl požár v plné síle. Ještě se mu podařilo otevřít okna, ale to již se plameny začaly velmi rychle šířit. Podle Štěrbova sdělení se v objektu nacházel jeden člověk, kterého se odvážlivec snažil najít, ale nakonec musel objekt opustit.

Po příjezdu hasičů Dopravní podnik něsta Brna vypnul trolejové vedení, zastavil městskou hromadnou dopravu a povolal vozidla náhradní dopravy. Celou ulici museli policisté uzavřít.

Hasiči použili výškovou techniku a dva hasební proudy s pěnou. Pohřešovaného našli v zadní místnosti již bez známek života.

Požár byt v prvním patře zcela zničil. Příčiny požáru jsou předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám