Hlavní obsah

Premiérový závod v běhu na lyžích v Dolní oblasti Vítkovice se vydařil

Novinky, Josef Zajíc

Industriální Dolní oblast Vítkovice hostila v sobotu 26. ledna v odpoledních hodinách špičkové závodníky v běhu na lyžích. Perfektně připravený 450 metrů dlouhý okruh okolo multifunkční haly Gong a zabezpečení sportovního a kulturního programu nabídlo zajímavou akci jak pro závodníky, tak pro diváky.

Foto: Josef Zajíc

Dolní oblast Vítkovice , Ostrava, RWE City Cross Sprint 2013, 26.1.2013

Článek

Sprintérský závod elitních závodníků a sportovních osobností v běhu na lyžích RWE City Cross Sprint 2013 se v industriální Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě uskutečnil v sobotu 26. ledna. Martin Kráčalík, šéf pořadatelské agentury Seven Days, mohl být po ukončení akce spokojen.

Bílý sníh bez kamínku a prachu na 450 metrů dlouhém okruhu se dvěma mosty - a tím i podchody pro diváky - neměl chybu. Doprovodné sportovní i kulturní programy probíhaly hladce. Diváci i závodníci byli neustále informováni dvěma moderátory, velkoplošná obrazovka ukazovala "za roh", takže diváci i čekající závodníci měli přehled o aktuálním dění. Muzika DJ Friky vyhrávala, občerstvení fungovalo a na ploše vedle Gongu se v teplé vířivce vyhřívaly sličné slečny.

Program byl zahájen v 15.30 hodin závodem mládežníků a pak závodem LEO Expres pro mladé do 26 let. Hlavní program byl zahájen Spanilou jízdou v dobových kostýmech, jehož se zúčastnila Maryčka Magdonová s Petrem Bezručem a dalšími historickými postavami.

V 16.50 byl zahájen očekávaný vyřazovací závod sportovních osobností, pro které běh na lyžích není dominantním sportem. Vyhrál kanoista Jan Mašek. Velmi dobře si vedla jediná žena v týmu osobností bikerka Tereza Huříková.

Ze čtyřlístku startujících žen se objevila Karolína Grohová, Ivana Janečková, ruská závodnice Valeria Shapovalová a Klára Moravcová. Protože startovaly jen čtyři ženy, jelo se hned finále na tři kola. Zde dominovala Klára Moravcová.

V 18.20 začal očekávaný závod mužů. V rozbězích starovali vždy tři muži. Jely se i opravné jízdy. Do finálové jízdy na tři kola nastoupil Dušan Kožíšek, Martin Koukal, Anderas Kolla a Martin Polách.

Výstřelem z malého děla bylo odstarováno. Diváci povzbuzovali, Česká televize natáčela a závodnici se snažili. Vyhrál Dušan Kožíšek před Martinem Koukalem. Třetí dojel Martin Polách a čtvrtý Andreas Kolla.

Okamžitě po dojezdu následovalo vyhodnocení výsledků. Ceny předával generální ředitel Vítkovic Jan Světlík a náměstek primátora města Ostravy Martin Štěpánek.

Od neděle 27. ledna do pátku 1. února vždy od 7.00 do 20 hodin bude trať k dispozici pro veřejnost zdarma. Školy mají přednostní právo pro rezervaci tratě v dopoledních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám