Hlavní obsah

Pražský půlmaratón přilákal i ve špatném počasí 11 tisíc běžců

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha v sobotu 31. března přivítala 11 tisíc běžců nejen z České republiky. V nepříznivém počasí se vydali na start půlmaratónu přesně ve 12 hodin. Závod odstartoval prezident Václav Klaus.

Foto: Ondřej Kořínek

Etiopský vítěz závodu

Článek

S větrem v zádech, ale i proti větru - takové měli v sobotu počasí běžci, kteří se vydali na start pražského půlmaratónu. Počasí nepřálo, i když během celého závodu nepršelo, vítr byl pro běžce nepříjemný a teplota okolo 10 stupňů také nebyla ideální.

I přes to všechno dorazilo na Palachovo náměstí 11 tisíc běžců z mnoha zemí světa, aby se vydali na 21kilometrovou trať Prahou. Závod odstartoval přesně ve 12 hodin prezident Václav Klaus, který na startovní čáře vydržel do vyběhnutí posledního běžce.

Kromě tradičního běhu se běžel také firemní půlmaratón a štafeta. Speciální skupinou pak byl Bausch+Lomb zdravotnický běh, který byl určen lékařům, zdravotníkům, sestřičkám a dalším pracovníkům ve zdravotnických zařízeních. Na trať vyrazily také postižené děti se svými rodiči nebo opatrovníky.

Hlavními hvězdami byli afričtí běžci a běžkyně. Celý závod v čase 00:58:47 vyhrál etiopský běžec Tsegay Atsedu. Čech Jan Kreisinger obsadil 15. příčku s časem 01:05:42, ale i tak byl obdařen velkým potleskem přihlížejících diváků. Více se o celkových výsledcích dozvíte zde.

Úspěšnými běžci ale byli všichni, co se v sobotním počasí na start postavili. Byli odměněni nejen svou zlepšenou fyzickou kondicí, kterou si spolu s dalšími běžci mohli vyzkoušet, ale také občerstvením, medailí nebo fotografií z cílové rovinky.

Další maratónský běh čeká Prahu již v květnu. A nejen Prahu. Během měsíce června se maratónské běhy poběží také v Olomouci, Ústí nad Labem a Českých Budějovicích. Během dubna se konají po celé České republice také štafetové závody středních škol. Odstartují je již v pondělí Karlovy Vary.

Více fotografií z pražského půlmaratonu můžete zhlédnout na této stránce.

Reklama

Výběr článků

Načítám