Hlavní obsah

Prázdninové akce v Polici nad Metují v posledním červencovém týdnu

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert, vernisáž výstavy a den plný her zábavy s názvem Den s Toulavým baťohem. To vše nabídne Police nad Metují tento týden.

Foto: Martina Váňová
Článek

Vedle Muzea papírových modelů na Nové Terase ve čtvrtek 28. července od 18 hodin představí svou tvorbu sochař Petr Stibral. Autor studoval v letech 2001 - 2002 v grafickém ateliéru Vladimíra Kokolii na AVU a v letech 1997 - 2004 v sochařském ateliéru Jindřicha Zeithammla.

Kromě volné tvorby se věnuje i restaurátorské práci (mj. se podílel na restaurování sochařské výzdoby v Chrámu sv. Víta) a v současné době učí na Střední uměleckoprůmyslové škole v Praze na Žižkově.

V sobotu 30. července od 20 hodin před Muzeem papírových modelů zazní na Nové terase hudba písničkáře Ivo Cicvárka. Zpěvák zahraje písně převážně ze svého posledního sólového alba „Velký svět“, které bylo v roce 2013 nominováno na Cenu anděl v kategorii folk a country.

Ke své poslední desce autor řekl: „Velký svět začíná symbolicky – písní o zrození života. A končí odplouváním, do neznáma, kam nás provází jen vzpomínky těch, které jednou opustíme. Vše mezi tím je náš osobní velký svět.”

V neděli 31. července od 9 do 17 hodin proběhne v muzeu i před ním Den s Toulavým baťohem. Těšit se můžete na kouzelnické vystoupení, ukázku chovatelů z Policka, RC modely několika zájmových skupin modelářů, hry, soutěže, komentované prohlídky a mnoho dalšího. Občerstvení zajištěno.

Na všechny tyto akce je vstupné dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám