Hlavní obsah

Pravá bystrcká zabíjačka

Novinky, Martin Seidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 20.února se konala pravá bystrcká domácí zabíjačka. U hotelu Santon ji připravil úřad městské části Bystrc a řeznictví Hadač a Zapletal. Pro návštěvníky byl připraven doprovodný program spojený s ochutnávkou zabíjačkových specialit.

Foto: Martin Seidl
Článek

 Kdo přišel na akci v masopustní masce, obdržel odměnu ve formě salámu. Pro děti si organizátoři připravili program, v němž nejmenší soutěžili v přetahování s medvědem. Ten byl podle vzoru Ladových obrázků i s medvědářem součástí akce.

Řezníci připravili veškeré speciality spojené s pravou zabíjačkou jako jsou jitrnice, jelita, zabíjačkový guláš, ovarovou polévku a ostatní speciality.

Návštěvníci si mohli zakoupit v přistavených stancích veškeré druhy masa a masných výrobků. Při živé muzice, domácí slivovičce, dobrém svařeném víně a masopustních zvycích bylo veselo.

Pravá bystrcká zabíjačka navazuje na tradiční bystrcké farmářské trhy, které se po zimní přestávce začnou pořádat 17 .dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám