Hlavní obsah

Praha se opět zapojí do Evropského dne bez aut 

Novinky, Lenka Vozková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně se Hlavní město Praha zapojuje do akce Evropský týden mobility. Evropský den bez aut je jeho součástí a propaguje každodenní fyzický pohyb - pěší chůzi, jízdu na kole nebo třeba koloběžce. Takový nemotorizovaný pohyb je jednoduchý a každý ho může snadno zařadit do běžného života.

Foto: Lenka Vozková
Článek

V neděli 19. září od 11 do 18 hodin na pražském Smetanově nábřeží - od kavárny Slávie na Národní třídě až po náměstí Jana Palacha - zažijete pocit volnosti bez přeplněných ulic auty.

Poslechnete si Tomáše Kluse, Eddieho Stoilowa, Gipsy.cz, Xindla X a další. Vyzkoušíte si jízdu na elektrickém kole, vylezete na horolezeckou stěnu nebo si zaskáčete na sedmimílových botách. Program nabídne mnoho dalších aktivit pro dospělé i děti. A samozřejmě budete moci doplnit pohonné hmoty ve stáncích s občerstvením.

Ti, kteří přijdou po svých nebo přijedou na kole, budou moci využít čistič bot nebo servis kol zdarma. Přijďte se pobavit, zasportovat si, ale třeba se i poučit, jak zdravě jíst, abyste byli stále fit. Celým dnem vás bude provázet moderátorka Lenny Trčková.  

Upozornění na dopravní uzavírky

V úseku mezi Národní třídou a náměstím Jana Palacha bude zcela uzavřena doprava pro auta i městskou hromadnou dopravu. Dále budou pro automobilový provoz uzavřeny ulice Platnéřská, Kaprova a Čechův most.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám