Hlavní obsah

Pracovníci Ostravských komunikací byli na sníh připraveni

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První březnový den v Ostravě pěkně nasněžilo. Město se ocitlo pod částečnou bílou peřinou. Sníh se drží jen na trávnících a zelených plochách. V centru města je čisto, klidno a mokro. Parkové úseky sídlišť místy působí jak pohádková zimní krajina.

Foto: Josef Zajíc

Moravskoslezská metropole Ostrava je pod sněhem a stále drobně sněží. 1.3.2016.

Článek

Pracovníci Ostravských komunikací byli od ranních hodin 1. března  na situaci připraveni.

„První sypače vyrazily v ranních hodinách do výše položených lokalit, jako je například Plesná. Zbytek techniky vyrazil do terénu po deváté hodině dopolední. Přestože v té době ještě na silnicích nebyla žádná vrstva sněhu, provedli jsme preventivní chemické ošetření vozovek tak, aby čerstvý sníh padal na nasolené silnice a nedržel se na nich,” sdělil Jiří Maléř, mluvčí Ostravských komunikací, a. s. 

„Předpokládáme, že znovu vyrazíme do terénu v odpoledních hodinách, kdy teploty klesnou pod bod mrazu, abychom zabránili namrzání silnic,” dodal Jiří Maléř.

Ostravské komunikace, a. s. v zimním období udržují bezmála 400 km silnic všech tříd na území města Ostravy. Jedná se především o hlavní tahy. Jsou to místa, kde především jezdí místní hromadná doprava (MHD).

Podle vyjádření Jiřího Maléře zimní údržba v Ostravě probíhá rajónovým způsobem, v praxi to znamená, že každý sypač má přesně stanovený úsek, o který se stará. V roce 2016 byl zvýšen počet rajónů z 16 na 17 a tím byla zkrácena doba ošetření jednoho úseku ze dvou hodin na hodinu a půl.

O chodníky a okrajové ulice se starají jednotlivé městské obvody samy a zastávky MHD si udržuje Dopravní podnik Ostrava. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám