Hlavní obsah

Poznejte náš venkov v Pojedech

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradicí se stala každoroční akce s názvem Poznejte náš venkov, kterou pořádá Místní akční skupina Svatojiřský les, jež sdružuje 32 obcí, na zemědělské farmě v Pojedech na Nymbursku.

Foto: Jan Řehounek

Davy lidí na slavnosti

Článek

Letošní setkání se uskuteční v sobotu 24. září. A na co se mohou návštěvníci těšit?

Ústřední myšlenkou je představit obyčejný život na venkově v oblasti Svatojiřského lesa, tedy oblasti na rozhraní Nymburska a Mladoboleslavska. Základem je skutečná činnost Farmy Pojedy – přehlídka masného skotu, ochutnávky specialit z hovězího masa, burgrů z vlastní produkce.

Na to jsou navázány projížďky na koních, přehlídka zemědělské a zahradní techniky, ochutnávky regionálních potravin, jarmark místních výrobců a řemeslníků, prezentace obcí a spolků a prezentace aktivit MAS Svatojiřský les. Doplněním budou ukázky techniky Klubu přátel historických vojenských jednotek Mordová rokle.

V doprovodném kulturním programu vystoupí Petrpaslíkovo loutkové divadlo, Otevřený spolek pro Všejany a Vanovice s představením Život v době Karla IV., hudební duo Panna a Vorel, Staročeská beseda z Oskořínka, děti z Kamenného Zboží, hudební skupina Dočasně bezejména, Yannick Tevi Band, Petra Janů, Svídničtí předvedou živé obrazy z kroniky. Kresby vystaví Martin Sausage Dohnal z Pojed.

Setkání Poznejte náš venkov 2016 se koná od 11 do 17 hodin.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám