Hlavní obsah

Požár zničil střechu nad hlavou majiteli domu v Huslenkách

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O střechu nad hlavou připravil v pondělí 22. dubna večerní požár majitele rodinného domu v Huslenkách na Vsetínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár zničil střechu za milion korun.

Článek

„Vlastník domu utrpěl popáleniny a skončil v nemocnici, předběžná škoda činí jeden milion korun, příčinou, proč hořelo, se zabývá vyšetřovatel hasičů,“ informovala dnes mluvčí HZS Lucie Javoříková.

Požár vypukl před osmou hodinou večerní a již pár minut po osmé hodině přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o požáru v kotelně rodinného domu.

„Na místo ihned vyjely čtyři jednotky hasičů ze stanice Vsetín, Halenkova, Huslenek a z obce Hovězí. Požár se velmi rychle šířil. V době příjezdu prvních jednotek byla požárem zasažena celá střecha jednopodlažního domu,“ sdělila mluvčí.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu během půl hodiny. Majiteli domu, který utrpěl popáleniny, poskytli předlékařskou pomoc. Zdravotníci ho pak odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

„V průběhu likvidace požáru hasiči ochlazovali vodou i okolní budovy v těsné blízkosti domu. Přímo v ohni uvnitř domu byly dvě propan-butanové láhve. Nejprve je ochlazovali a potom vynesli z domu. Postupně rozebírali konstrukci střechy a dohašovali skrytá ohniska. Po celou dobu dům kontrolovali termokamerou,“ popsala zásah Lucie Javoříková.

Konečnou likvidaci požáru vyhlásil velitel zásahu až po desáté hodině večerní.

Výběr článků

Načítám