Hlavní obsah

Požár zničil hospodářské stavení v obci Police na Vsetínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 750 tisíc korun způsobil v pondělí 10. listopadu večer požár stodoly v obci Police nedaleko Valašského Meziříčí. Už po prvotním vyhodnocení situace vyhlásil operační důstojník II. stupeň poplachu a k požáru vyslal šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s cisternami.

Foto: HZS Zlínského kraje

Stodola lehla popelem.

Článek

„Při požáru nebyl nikdo zraněn, vyšetřovatel hasičů zjišťuje přesnou příčinu jeho vzniku,“ informoval v úterý 11. prosince Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Oznámení o požáru stodoly přijalo krajské operační středisko hasičů v pondělí v 19:22 hodin. Velitel zásahu po příjezdu na místo potvrdil, že hospodářské stavení o velikosti asi 10x15 metrů je kompletně v plamenech.

Objekt sloužil jako skladovací prostory a chlévy. Před příjezdem hasičů se místním lidem podařilo z budovy vyvézt a zachránit dva stroje.

„Hasiči okamžitě natáhli několik hasebních proudů a požár lokalizovali. Po rozebrání nestabilních konstrukcí postupně dohašovali všechna skrytá ohniska a ve 22:46 hodin velitel zásahu ohlásil celkovou likvidaci události. V místě zůstala na dohlídku místní jednotka dobrovolných hasičů,“ uzavřel Pavel Řezníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám