Hlavní obsah

Požár trávy zaměstnal nejen hasiče, ale i policejní vrtulník

Novinky, Martin Seidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společný postup hasičů a pilotů policejního vrtulníku byl dnes zapotřebí k uhašení požáru trávy v nepřístupném terénu v Brně-Maloměřicích.

Foto: Martin Seidl
Článek

Požár trávy zaměstnal tři jednotky hasičů a policejní vrtulník. Po 14. hodině byl nahlášen požár trávy v Brně-Maloměřicích, k požáru byli vysláni hasiči ze třech brněnských stanic. Na místě začali hasit požár travního porostu za pomoci jednoho proudu a jednoduchých hasebních prostředků.

Po uhašení byl ale pozorován a nahlášen požár na druhém kopci po Lesnou. Po vyhodnocení možnosti zásahu ze země bylo rozhodnuto o povolání policejního vrtulníku s hasičským podvěsem na vodu.

Hasiči na místě dokončeného zásahu zřídili přečerpávací stanici pro vrtulník s podvěsem na vodu, do které byla kyvadlově dovážena voda z konečné stanice MHD v Maloměřicích.

Na místě pro plnění podvěsu vrtulníku bylo připraveno několik hasičů včetně navigátora pilota vrtulníku, kteří každé tři minuty museli naplnit podvěs pod vrtulníkem vodou. Po naplnění vrtulník odletěl na druhý kopec, který byl zasažen požárem a byl vzdálen zhruba 500 metrů. Hasilo se tu pouze ze vzduchu. Celá akce trvala dvě hodiny.

Video: zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám