Hlavní obsah

Poslední farmářské trhy v Praze na "Kulaťáku"

Novinky, Lenka Vozková

Farmářské trhy na Kulaťáku nabídnou naposledy v této sezóně suroviny od českých pěstitelů a výrobců. Mezi novinky se v sobotu 16. října zařadí například jemně kořeněné jehněčí klobásy, živé ryby z Blatenska nebo nakládané speciality v oleji.

Foto: Lenka Vozková
Článek

Pekařství Pištec připraví do nabídky domácí těstoviny. K dobré náladě jsou připraveni přispět Vinařství Pavel Binder (Rakvice), Vinice Sv. Kláry z Botanické zahrady Trója a Vinařství Jan Plaček z Moravské Bránice.

Šéfkuchař farmářských trhů Radek Příhonský pro vás bude grilovat marinovaná vepřová žebra, klobásu nebo kuřecí prsa v tandoory. Pro mlsné jazýčky pak domácí tvarohové knedlíky s borůvkovou omáčkou a tvarohem anebo hruškový koláč obráceně pečený s vanilkovou omáčkou.

Samozřejmostí už je dětský koutek plný soutěží a her. Za charitativní organizace dostane tentokrát příležitost sociálně terapeutická dílna, která nabídne své vlastní produkty Dobroty s příběhem. Od 10 hodin je přijde podpořit na stánek herečka Nela Boudová.  

Farmářské trhy v Dejvicích mají díky své poloze ideální dostupnost, v jejich blízkosti se nacházejí zastávky tramvají, autobusů i metra trasy A. Pro motorizované návštěvníky je zajištěno parkování na přilehlém parkovišti. 

Další info: www.praha6.cz ,  www.farmarske-trhy.cz  a www.facebook.com/farmarsketrhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám