Hlavní obsah

Poslední den v roce je tradičně určen i pro běžce

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžci z celého regionu a přilehlého Polska se sejdou na třicátý druhý ročník Silvestrovského běhu. Závod na 10 kilometrů je pořádán atletickým oddílem TJ Jäkl Karviná a vybíhá se v 10:00 od Městského stadionu v Karviné. Pro děti jsou přichystány dětské běhy.

Foto: Ondřej Sikora

Propozice Silvestrovského běhu

Článek

Závod konaný ve čtvrtek 31. prosince začíná prezentací, která probíhá od 8:30 do 9:45. „Rekonstrukce stadionu uzavřela cílovou a startovní rovinku, budeme tedy čekat, zda se nebude muset běžet odklonem,“ uvedl předseda atletického oddílu Michal Broda.

Najisto se však poběží okolo objektu PZKO, konečné zastávky autobusu č. 4, kolem Statku Karviná a restaurace Štěrba až k zastávce městské hromadné dopravy u bývalé vojenské správy, kde je otočka. Poté po stejné trati zpět.

Rekord závodu, který se běží po asfaltu, betonu a dlažbě, drží Damian Zawierucha z Polska z roku 2010 časem 33:43. Nachystán je i běh dětí v lesoparku poblíž stadionu.

Každý startuje na vlastní nebezpečí a odpovídá za svůj zdravotní stav. Běží se za normálního silničního provozu a pravidel atletiky.

Související témata:

Výběr článků

Načítám