Hlavní obsah

Popkulturní festival PragoFFest odstartoval

Novinky, Daniela Raušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PragoFFest odstartoval ve čtvrtek 31. ledna v Modré škole v Praze v Hájích svůj již sedmnáctý ročník. Program potrvá do neděle 3. února.

Foto: Daniela Raušová

Ilustrační foto - fanoušci seriálu My Little Pony: Friendship is magic v kostýmech svých oblíbených hrdinů (z Festivalu Fantasy, říjen 2012)

Článek

Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, který vytváří sami fanoušci – na programu jsou přednášky, předčítání i workshopy. Součástí festivalu jsou i deskové a PC hry. Tematicky různorodá náplň zahrnuje fantasy, komiksy, Bronies (fanoušci seriálu My Little Pony), ale i seriály jako Stargate či StarTrek, horory, PC hru MineCraft či japonské animované seriály a klasicky kreslený japonský komiks manga.

Přihlášeno je téměř 500 pořadů, které doplňují i besedy s pozvanými hosty z řad vědy, literatury i výtvarného umění.

PragoFFest patří mezi triádu českých festivalů popkultury a fantastiky společně s říjnovým FanCity a červencovým Festivalem Fantasy v Chotěboři, který je vůbec největší v ČR. Letošní PragoFFest nabídne i kostýmovou soutěž, jejíž vyhlášení proběhne v sobotu večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám