Hlavní obsah

Policisté si zahráli na stopaře, lovce kabelů dostihli u táboráku

Novinky, Leona Roháčková

Bezmála kilometr stopovali policisté dva poberty, kteří o víkendu řádili v jedné z firem ve Vodařské ulici v Brně. Zloděje ve věku 33 a 35 let chytili při pálení odcizených kabelů. Starší z nich vězení opustil před pár dny v rámci amnestie.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Hlídka vyjížděla k areálu jedné z firem, kde mělo dojít k vloupání. "Na místě byla skutečně vystříhaná díra v plotě, ale při prohlídce areálu policisté již nikoho nenašli. Ve sněhu ale objevili stopy, vedoucí k jeřábu. Měl přestříhané veškeré elektrické rozvody, zmizel z něj i hlavní přívodní kabel," uvedla policejní mluvčí Andrea Straková.

Policisté nezaváhali a vydali se po stopách, vedoucích podél řeky a železniční tratě. Po kilometru ucítili zápach pálené izolace, spatřili kouř a v křoví i oba výtečníky v plné práci. "Muži se nebyli schopni shodnout, kde k opalovaným kabelům přišli. Nejprve tvrdili, že je našli, pak že je odcizili jinému zloději a podobně. Když policisté objevili také sekeru a nůžky na plech, zlodějům došlo, že nemá cenu zapírat," dodala Straková.

Jedná se o muže ve věku třiatřicet a pětatřicet let, kteří mají bohatou trestní minulost. Starší z dvojice se na svobodě pohyboval jen několik týdnů, jelikož patří mezi amnestované. Uvedeným jednáním způsobili oba zloději škodu bezmála sedmdesát tisíc korun.

Za přečin krádeže jim hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám