Hlavní obsah

Policisté se připravují na Trnkobraní, Truck Sraz Zlín a ligový fotbal

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následující víkend bude pro zlínské policisty ve znamení konání několika akcí, na které se s dlouhým předstihem připravili.

Foto: Policie ČR

Součástí opatření je i kontrola řidičů.

Článek

„Kromě Vizovického Trnkobraní a Truck srazu Zlín budou dohlížet také na to, aby bez problémů proběhl fotbalový zápas mezi celky FC Fastav Zlín a FK Teplice, který se odehraje v sobotu v 17.00 ve Zlíně na Letné,“ informovala ve středu 15. srpna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Více než stovku policistů z obvodních oddělení, pohotovostního a eskortního oddělení, dopravní policisté, kriminalisté, psovodi a policisté z oddělení služební hipologie čeká pohotovost od pátečních ranních hodin až do neděle večer.

„Ve Vizovicích budou opět ve zvýšené míře dohlížet na pořádek v ulicích města, procházet stanovými městečky a kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu a absenci alkoholu a drog u řidičů za volanty automobilů. Spolupracovat s policisty budou také pracovníci celní správy,“ upřesnila policejní mluvčí.

Policisté apelují na všechny návštěvníky festivalu, aby byli obezřetní a převzali zodpovědnost nad svými osobními věcmi, cennostmi a penězi.

„Každoročně se zejména v období letních festivalů setkáváme s krádežemi jak ze stanů, tak ze zaparkovaných automobilů, v nichž návštěvníci často nechávají viditelně na sedadlech kabelky či batohy, které lákají zloděje,“ zdůraznila Monika Kozumplíková.

Ve stejném termínu se bude v areálu Kapřína v Březůvkách konat 13. Truck Sraz Zlín. Svoje brány otevře v pátek v 17.00 hodin, následovat bude vystavení trucků v Hradské ulici v centru Zlína a spanilá jízda osvětlených trucků městem. Vozy projedou městem dvakrát, a to v pátek ve 20.30 hod. a v sobotu ve 12.00 hodin.

S průjezdem několika desítek trucků Zlínem bude souviset dopravní omezení v ulicích města, na což budou dohlížet desítky policistů z obvodních oddělení i z oddělení dopravní policie, nápomocní jim budou také strážníci Městské policie ze Zlína.

„Buďte při svých víkendových cestách obezřetní a trpěliví, a pokud je to možné, raději se v inkriminovaných časech centru krajského města vyhněte, jinak riskujete až půlhodinové zpoždění. Nesnažte se zařadit do kolony jedoucích kamionů, zejména při spanilých jízdách městem,“ vzkázala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám