Hlavní obsah

Policie varuje: Fotbalové utkání Zlína s Brnem je rizikové

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v sobotu 5. srpna kvůli prvoligovému fotbalovému utkání Zlína s Brnem zvýší dohled nad bezpečností občanů ve zlínských ulicích a hlavně v okolí fotbalového stadionu Letná.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Jízdní policie před zlínským fotbalovým stadionem.

Článek

„Utkání začíná v 17 hodin a vyhodnotili jsme ho jako rizikové. Proto připravujeme řadu bezpečnostních opatření. Hlavním cílem je zajistit v krajském městě bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Aby zamezili případnému protiprávnímu jednání problémových fanoušků, budou policisté dohlížet na veřejný pořádek nejen v okolí stadionu, ale i v ulicích města.

„Prioritně budeme monitorovat příjezd a přesun fanoušků na fotbalový stadion, jejich chování při zápase a na závěr jejich odjezd. Do bezpečnostního opatření proto bude nasazen adekvátní počet policistů. Nápomocni nám budou i zlínští městští strážníci a přímo na stadionu pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby,“ upřesnila policistka.

V ulicích města a nejbližším okolí stadionu bude v sobotu značný počet policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodů, jízdní policie, kriminalistů či členů antikonfliktního týmu. Dopravní policisté se zaměří na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby budou koordinovat dopravu. „Upozorňujeme řidiče, aby počítali s dopravním omezením v ulici Dlouhá, která je kvůli právě probíhajícím opravám zcela neprůjezdná v úseku od křižovatky s třídou Tomáše Bati po křižovatku s ulicí Vodní. Z důvodů oprav je neprůjezdné také Fügnerovo nábřeží,“ uvedla Simona Kyšnerová.

Policisté proto doporučují dostavit se na stadion s dostatečným časovým předstihem. Apelují také na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. 

„Připomínáme, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám