Hlavní obsah

POE POE navazuje na kdysi oblíbenou Malotovu kavárnu a cukrárnu v samém srdci Zlína

Novinky, Jakub Schmid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém století byl pojem Malota synonymem prvotřídního gastronomického zážitku nejen ve Zlíně, ale i v širokém okolí. Poté provoz vystřídaly na dlouhou dobu herní automaty. Až nyní se našla adekvátní náhrada.

Foto: Rodinný archiv Malotů
Článek

Když rodina Malotova otevřela roku1933 kavárnu a cukrárnu, pyšnila se tehdy nevídanou kvalitou služeb. Návštěvu kavárny si obvykle nenechali ujít při svém pobytu ve Zlíně Oldřich Nový či Ljuba Hermanová.

Po roce 1948 byla kavárna s cukrárnou znárodněna. Když rodina dostala budovu v restituci zpět, zbyl z ní jen skelet. Malotovi ji nechali kompletně opravit a v roce 1996 ji ve svých devadesáti letech původní majitelka znovu otevřela. Nově s názvem obchodní dům Modus.

„Má prababička, Emilie Malotová, která zemřela před několika lety v požehnaném věku 103 let, toužila po tom, aby se gastronomické služby v domě, který kdysi vybudovala, zachovaly,“ uvedl její vnuk Ludvík Malota.

Nový, byť fast-foodový provoz, nabízí výrobky vynikající úrovně, z čerstvých českých surovin a za takřka lidové ceny. „Podnik jsme koncipovali pro zákazníky všech věkových kategorií, kteří zejména ocení přípravu pokrmů přímo před nimi,“ uvedl jednatel Pavel Zubík.

Zákazníci zde najdou, tak jako dříve, sladké laskominy v podobě waflí s domácí šlehačkou, francouzské palačinky podávané s marmeládou, banán s čokoládou, či bezlepkovou palačinku. Milovníci kávy si naopak pochutnají na nejkvalitnější pražené kávě Piazza Doro-intenso. Nechybí však ani výrobky podle vlastní receptury.  

„Pizza v několika variacích, kuřecí rolka, lasagne, či oblíbené hot dogy i čerstvě mixované ovoce bez přidaného cukru, umělých sladidel a konzervantů. Snažíme se zkrátka nabídnout od každého něco,“ doplnil jednatel provozovny Zubík.

Související témata:

Výběr článků

Načítám