Hlavní obsah

Podnikatelský inkubátor PIN se chystá na oficiální otevření

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 4. února se Olomoučané stanou svědky oficiálního otevření nově vzniklého podnikatelského inkubátoru, který nese název PIN. PIN vznikl za účelem pomoci především mladé generaci, která má nápady a alespoň kapku odvahy si je splnit.

Foto: Radim Kašpar

Pin MK

Článek

Oficiální otevření podnikatelského inkubátoru proběhne před budovou S-Klubu ve 14:00 za účasti nejen tvůrců a zaměstnanců podnikatelského inkubátoru, ale i představitelů a řídících pracovníků nejrůznějších institucí. Jak už to bývá, nebude chybět ani přestřižení pásky a malé občerstvení pro zúčastněné.

Podnikatelský inkubátor chce touto slavnostní akcí formálně zahájit svou činnost a dostat se do povědomí i širšího okolí. PIN chce představit svůj vlastní nápad a ukázat, jak rychle se změnila myšlenka ve skutečný a fungující projekt. Tvůrci podnikatelského inkubátoru se budou pokoušet předat svou vizi dále a chtějí poskytnout mladým lidem rady, "ochrannou ruku" a "nezbytnou výživu" pro rozvoj jejich nápadů.

PIN si však uvědomuje, že nestačí pouze dobrý nápad s potenciálem uspět na trhu, je nutné získat kvalitní prostory, zázemí a další podporu potřebnou k zahájení podnikatelské činnosti. Podnikatelský inkubátor PIN je tím ideálním místem, neboť je schopen zabezpečit potřebnou techniku, poradenské služby, marketing, dotační poradenství nebo např. poskytnutí záruky pro získání výhodných úvěrů.

Dalším přínosem vstupu do inkubátoru je přítomnost kreativity, která pramení ze společného sdílení prostor s dalšími start-up společnostmi, s lidmi s podobným smýšlením zaměřeným na podnikání a nadšením. To nahrává vzniku neformálních vazeb a možné spolupráce.

PIN se však nezaměřuje jen na omezené oblasti podnikání, nabídka služeb jednotlivých podnikatelských subjektů se může velmi diferencovat. Pro potenciální zájemce a budoucí úspěšné podnikatele a manažery je určitě zajímavé, že je šance získat také vstupní kapitál a mohou tak zažít v praxi podobný princip spolupráce, jako tomu bylo například ve známém pořadu "Den D" na České televizi. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám