Hlavní obsah

Podat žádost o elektronický občanský průkaz lze v Šumperku nově i v pátek

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti se zavedením vydávání nového typu občanských průkazů od 1. ledna 2012, tzv. elektronických občanských průkazů, prodloužil Městský úřad v Šumperku úřední hodiny pro jejich vydávání.

Foto: Kamil Navrátil
Článek

Nově mohou občané podávat žádosti o vydání občanského průkazu i v pátek, a to v době od 8 do 12 hodin. Poprvé tak mohli učinit v pátek 27. ledna a nabídka platí až do odvolání. Vyzvednout si pak mohou lidé občanský průkaz kdykoliv v úředních hodinách.

„Čekací doby jsou nejdelší v pondělí a ve středu v odpoledních hodinách. Pohybují se i kolem pětačtyřiceti minut,“ říká vedoucí odboru vnitřních věcí Petra Štefečková.

Těm, kteří si chtějí čekání na vyřízení nového občanského průkazu zkrátit, proto doporučuje zavítat na úřad v Jesenické ulici v úterý, ve čtvrtek nebo nově v pátek během úředních hodin. „Kratší dobu trvá vyřízení dokladu v dopoledních hodinách, což se týká všech dnů v týdnu,“ dodává Štefečková.

Žádosti o nové doklady se vyřizují v městské úřadovně v Jesenické ulici 31. Bližší informace poskytne Helena Hufová, tel.č. 583 388 129,

e-mail:helena.hufova@sumperk.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám