Hlavní obsah

Po vystoupení v Dubaji zahraje kapela Karel Gott revival Morava opět v Holešově

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v pátek 13. února hrála kapela Karel Gott revival Morava na jednom z holešovských plesů, 13. března zahraje v Holešově znovu. Půjde o koncert v kině Svět. Ještě předtím však vystoupí na plese v Dubaji, což zpěvák kapely Josef Bouda pokládá za velkou příležitost.

Foto: archiv Josef Bouda

Jádro kapely Karel Gott revival Morava tvoří klávesista Radek Verner a zpěvák Josef Bouda.

Článek

Od začátku roku vystupujete tradičně na plesech nejen v tuzemsku, ale budete hrát i na jednom plese v Dubaji...  Jak jste k tomuto "kšeftu" přišli?

Je tomu tak - 6. března budeme součástí československého plesu v Dubaji. Díky pozvání pořadatelů tak doprovodíme velkou mezinárodní společenskou událost. Z pozice dneška vnímáme toto angažmá jako životní příležitost. Cestu k tomuto angažmá bude spousta našich příznivců znát. Byli při ní. Neodmítáme žádná vystoupení a vždy se snažíme vystupovat tak, jako bychom hráli naposled. Hudba Karla Gotta se jinak dělat nedá.

Co říká na váš revival Karel Gott? Přátelíte se?

Tvorba Karla Gotta mě přivedla k hudbě jako takové. Karel Gott je neodmyslitelnou součástí mého života již od dětství. Díky jeho skvělému tajemníkovi JUDr. Janu Adamovi jsem Karla Gotta mohl několikrát sledovat při práci v televizi, při koncertech nebo na autogramiádách. Od začátku se držíme zásady, že nikdy neuděláme nic, co by se jakkoliv mohlo dotknout toho, čím Karel Gott je, co představuje a znamená. Karel Gott je exkluzivní značka a mimořádná hodnota. 

Obrovským oceněním pro nás je, když se například na oficiálním facebookovém profilu Karla Gotta objeví článek nebo rozhovor na téma Karel Gott revival Morava. Věřím, že i letos budeme mít štěstí na setkání s ním. Náš vztah zůstává vztahem obrovské hvězdy, nebojím se říct Krále, a jeho věrných fanoušků.

Zpíváte výhradně jen písně z repertoáru Karla Gotta?

Ne že by to nebylo možné, ale k řadě písní člověk musí přistupovat soudně. Celá řada nahrávek je tak mimořádná, že přezpívávat je publiku živě prostě nejde. Dále platí, že revival nefunguje na základě nějaké karikatury, ale na základě hlasu, projevu a stylu. Ten se pak dá využít pro široké hudební spektrum. Velmi rádi tak odskakujeme do tvorby domácích i zahraniční kolegů Karla Gotta. Ať už jde o pop, swing, lidovou hudbu, muzikály nebo operní árie.

Po návratu z Dubaje vás čeká 13. března další vystoupení v Holešově, kam už pomalu jezdíte jako domů...

Kdysi dávno jsem chtěl v Holešově studovat. Nestalo se. Asi osud tomu chtěl a díky rodině mojí přítelkyně, která je prakticky celá z Holešova, se do tohoto krásného města nyní vracím velmi často. Právě díky rodině své přítelkyně jsem mohl poznat řadu Holešovanů, kteří se stali mými přáteli. Hudebně pak máme za sebou několik koncertu v holešovských klubech a pravidelně jsme součástí plesu SKP Falkoni Holešov.

Čtyři dny po návratu z Dubaje nás tedy  čeká takový "holešovský milník". Koncert v holešovském kině Svět nám totiž jasně ukáže, jak úspěšné bylo naše účinkování na Holešovsku. Já věřím a doufám, že nám publikum košem nedá. Hudebním hostem koncertu bude skvělá zpěvačka Veronika  Urbančíková alias Vera Muse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám