Hlavní obsah

Po osmi letech máme opět mistryni světa v aerobiku, stala se jí Adéla Citová

Novinky, Zuzana Rybářová

Po dlouhých osmi letech se podařilo české závodnici vybojovat zlatou medaili na světovém šampionátu ve sportovním aerobiku. Adéla Citová porazila obávané a zkušené konkurentky z Belgie i Austrálie a je novou královnou dospělé kategorie žen.

Foto: www.eventphotography.eu

Adéla Citová vrací do ČR po 8 letech zlato v kategorii dospělých žen

Článek

Na tuto příčku před ní dosáhly zatím jen dvě famózní Češky: Denisa Barešová a Olga Šípková.

Nejen perfektně zvládnutá sestava, ale především emoční náboj a drive vynesly Adéle Citové včera na Mistrovství světa ve sportovním aerobiku v nizozemském Leidenu (16. - 20. října) zlatou medaili. Domů, do České republiky, tak po 8 letech vrací nejvyšší kov v kategorii dospělých žen.

„Adéla podala ohromný výkon už v semifinále, kdy bylo znát i na rozhodčích, že je jednoznačně největším překvapením celého šampionátu. Obrovské podpory se jí dostalo i od diváků, pro jejichž povzbuzování nebyla při jejím vystoupení ani slyšet hudba. Všichni jsme zažívali obrovské emoce, protože jsme po mnoha letech cítili, že máme velké šance na zlatou medaili. Adéla dostala obrovský nával energie a potvrdila, že dozrála, a v Česku se tak zrodila nová hvězda sportovního aerobiku,” popsala bezprostředně po vyhlášení výsledků Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness Fisaf.cz.

Nová aerobiková královna, teprve 19letá Adéla Citová z Juniorského fitness klubu Louny, se světového šampionátu zúčastnila teprve podruhé - loni, při své první účasti, získala hned stříbro, je vicemistryní Evropy a trojnásobnou mistryní ČR.

Nejen získané zkušenosti, ale především její osobitý přístup (už loni se na MS stala oficiálním miláčkem publika) odsunuly na druhou příčku mezinárodními závody protřelou Belgičanku Lissu Van Brande i třetí Australanku Steph Keily.

„V kategorii dospělých je obrovská mezinárodní konkurence. Na jednu stranu je to velká motivace, inspirace, spousta výzev, ale na stranu druhou je to pro závodníky velmi náročná a vyčerpávající situace. Velice si proto vážíme také úspěchu našeho dospělého dua Lucie Veličkové a Marka Šotoly z Fit Studia D,” dodala Jana Havrdová, s tím, že ve fitness týmech se letos předvedli perfektně připravení Rusové, Australané i Belgičané.

Česko je líhní aerobikových talentů

Čeští závodníci oproti tomu posbírali naprosto rekordní počet medailí v kategorii juniorů a kadetů, kdy téměř nedali prostor závodníkům z jiných zemí, a potvrdili tak, že u nás vyrůstá skutečná aerobiková špička.

Skvělý výkon předvedli zlatá juniorská šampionka Vanda Šimková z MV Team Univerzity Tomáše Bati, trio ze stejnojmenného klubu, junior Luboš Hanus z Aerobik Studio Dvojka Sedlčany, duo Aerobic Team Praha a v Aerobic grande Fitness Center Báry a Hanky Šulcové.

V kadetech nelze opomenout perfektně zvládnutá vystoupení Nikol Ullrichové z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, tria ze stejného klubu, dua Aerobic Teamu Zlín a mnohých dalších.

Kompletní přehled výsledků je k dispozici na FISAF.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám