Hlavní obsah

Plzeňský hejtman ocenil práci dobrovolných hasičů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ocenění za letitou práci ve sborech dobrovolných hasičů obdrželo ve středu 27. ledna celkem 33 hasičů z celého Plzeňského kraje.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Mezi oceněnými bylo 28 mužů a pět žen.

Článek

Mezi oceněnými bylo 28 mužů a pět žen.

„Ocenění dobrovolných hasičů a hasiček je jakousi morální podporou pro lidi, kteří se ve svém volném čase věnují například práci s mladými hasiči, trénují sportovce a připravují je na hasičské soutěže. Dobrovolní hasiči jsou ale také nedílnou součástí aktivního kulturního života každé obce. Bez jejich obětavosti a nasazení by tuto práci nemohli dělat a za to jim patří velký dík,” uvedl hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Ještě před samotným předáním pamětních medailí hejtmana Plzeňského kraje bylo podepsáno memorandum o spolupráci, které na svém zasedání v pondělí 25. ledna 2016 schválila Rada Plzeňského kraje.

Memorandum o partnerství a spolupráci mezi Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska – Krajské sdružení hasičů Plzeňského kraje a Plzeňským krajem formuluje zásady, okruhy a formy další spolupráce mezi oběma stranami. Za Plzeňský kraj podepsal memorandum hejtman Václav Šlajs, za sdružení hasičů starosta Jan Majer.

V rozpočtu Plzeňského kraje je pro letošní rok vyčleněna rekordní částka 3,5 miliónu korun pro SH ČMS. Dotace po schválení zastupitelstvem využijí okresní sdružení hasičů a krajské sdružení hasičů na podporu činnosti sborů dobrovolných hasičů obcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám