Hlavní obsah

Plzeňský Golf Klub reprezentují i šestiletí borci

Novinky, Michael Rada

Golf je stále populárnější a že to není hra jen pro dospělé, ukazují už šestileté děti, které se úspěšně z Plzně probojovaly až na turnaje o účast na Evropském mistrovství konaném v příštím roce ve Skotsku.

Foto: Michael Rada

Amálie Radová, odpal Nová Amerika

Článek

Otázku kdy začít s golfem řeší v Golf Klubu v Plzni Dýšině jednoduchou odpovědí: "Čím dříve, tím lépe". Důkazem, že to tak funguje, je nejenom golfová školka a škola, které se účastní rok od roku více dětí, ale i špičkové úspěchy jejích členů.

Tento víkend (v sobotu 16. října) bude probíhat na hřišti v Praze-Zbraslavi golfový turnaj o účast na European Championship USKIDS golf. Mezi účastníky budou i hráči z plzeňského klubu Amálka, Denis, Nela a další. Co je na tom zvláštního? Téměř nic až na to, že těmto dětem je teprve šest let, ale svými výkony dokazují, že se mohou měřit v mnoha případech s podstatně staršími účastníky.

US KIDS golf tour je stálicí, která děti motivuje k radikálním zlepšením, a s přibývajícím počtem pohárů v jejich pokojích přibývá i zájem o hru samotnou.

Věřím, že se našim plzeňským hvězdám podaří dosáhnout nejenom stupínků vítězů, ale i samotného postupu na Evropské mistrovství, pořádané jako vždy v kolébce golfu ve Skotsku.

Budete-li mít tedy čas a chuť, přijďte povzbudit malé Plzeňáky - a nejenom je - v sobotu po poledni na hřiště v Praze-Zbraslavi a nezapomeňte: GOLF SE HRAJE ZA KAŽDÉHO POČASÍ.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám