Hlavní obsah

Plzeňské mateřské školy očekávají příliv dětí

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po období slabých ročníků se demografické tendence zcela obrátily a do mateřských škol míří potomci tzv. „Husákových dětí“. Po éře, kdy byl dětí nedostatek a školky se rušily, se situace nyní obrací.

Foto: Hynek Mojžíš

Na vybudování třídy a odpovídajícího sociálního zázemí investoval centrální obvod milion čtyři sta tisíc korun.

Článek

Odborníci tvrdí, že tento trend bude pokračovat dalších 10 let a to i přes ekonomickou krizi, která by mohla v konečném důsledku mít vliv na pokles porodnosti.

Na stávající trend reaguje také plzeňský centrální obvod, který systematicky navyšuje kapacitu v mateřských školách. Každý rok obvod hlásí hned několik nových míst.

"V prvních dnech tohoto roku jsme otevřeli novou třídu pro sedmadvacet dětí na odloučeném pracovišti 63. mateřské školy v ulici Karla Steinera,“ informoval Novinky.cz starosta centrálního obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach. "S novou třídou jsme zároveň vybudovali nové sociální zařízení a samozřejmě jsme třídu také vybavili nábytkem i hračkami,“ dodal Strobach.

Do vybudování třídy a odpovídajícího sociálního zázemí investoval centrální obvod milion čtyři sta tisíc korun. Na vybavení třídy pak uvolnil ze svého rozpočtu částku ve výši 350 tisíc korun. Na území centrálního obvodu je v současné době tisíc 480 míst.

Zápisy do mateřských škol pro rok 2011/2012 zde budou probíhat v průběhu března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám