Hlavní obsah

Plzeňská zoo se chlubí novým přírůstkem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plzeňské ZOO to žije i v novém roce a to doslova. Vedle nových partnerů pro projekt Mobily pro gorily má ZOO i nový přírůstek.

Článek

Plzeňská ZOO se pyšní novým přírůstkem roku 2011 - jím se stalo mládě scinka přílbového, které se vylíhlo 4. ledna v zázemí expozice Akva Tera.

Scink přílbový je druh pocházející z Nové Guiney. Ve volné přírodě žije v tropických pralesech, ale k vidění je i v oblastech obývaných lidmi. Je jedním z několika druhů ještěrek, které v případě ohrožení se brání vydáváním zvuků. Nepomůže-li to, mají tendenci ztuhnout a předstírat smrt.

V expozici plzeňské ZOO však scinka spatříte jen těžko. Jedná se totiž o nočního živočicha, který žije skrytě. Kořistí těchto drobných ještěrek je především hmyz a jiní drobní živočichové. I přesto, že by se mohlo zdát, že tento drobný živočich má povahu samotáře, opak je pravdou a společenský život je mu vlastní.

Vedle nových přírůstků získala plzeňská ZOO také nové partnery pro projekt Mobily pro gorily, o kterém Novinky.cz již informovaly (více zde). Vedle Techmánie a Liman sport se do projektu zapojila také VOŠ a SPŠE Plzeň na Koterovské ulici. I zde můžete své staré nepoužívané mobilní přístroje odevzdat a přispět tak na záchranu goril.

Reklama

Výběr článků

Načítám