Hlavní obsah

Plzeňská Techmania připravuje Jaderné dny

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve spolupráci se ŠKODA JS a. s., Západočeskou univerzitou v Plzni, Fakultou jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT Praha a za účasti společností ČEZ a. s., Ústavu jaderného výzkumu Řež a. s. a ZAT a. s. připravuje plzeňské science centrum Techmania akci Jaderné dny.

Foto: Techmania Science Centrum

Jaderné dny v Techmanii se uskuteční od 13. do 27. května a návštěvníci se mohou těšit na výstavy exponátů z jaderně energetických zařízení.

Článek

Jaderné dny v Techmanii se uskuteční od 13. do 27. května a návštěvníci se mohou těšit na výstavy exponátů z jaderně energetických zařízení.

Chybět nebudou ani přednášky odborníků z oboru a promítání filmů k problematice jaderního odpadu, fungování jaderných elektráren nebo simulace bezpečnostních systémů v jaderné elektrárně Temelín.

"Cílem je představit jadernou energetiku jako vědu a také odmytizovat strach z jaderné energetiky po událostech v jaderné elektrárně Fukušima," uvedl Vlastimil Volák, ředitel Techmania Science Center.

Jak dále informuje tiskové oddělení science centra, akce má představit jadernou energetiku také jako oblast, pro níž je bezpečnost na prvním místě.

"Prostřednictvím atraktivního programu chtějí Jaderné dny v Techmanii zviditelnit a podpořit jadernou energetiku jako perspektivní obor pro talentované studenty. Reagují tak i na aktuální poptávku po kvalifikovaných odbornících v oblasti jaderného inženýrství v souvislosti s dostavbou jaderné elektrárny Temelín," uvedl tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec.

Reklama

Výběr článků

Načítám