Hlavní obsah

Plovárna ve Znojmě o víkendu praskala ve švech

Novinky, Marek Venuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rtuť teploměru ukazovala poslední dva dny v týdnu přes 30° C a lidi ze Znojma i z dálky přilákalo příjemné osvěžení, jaké nabízí zdejší azurově modrá voda. Do areálu koupaliště ve Znojmě-Louce o víkendu přišly tisíce lidí.

Foto: Marek Venuta

Na plovárně se může vydovádět opravdu každý.

Článek

Školní prázdniny trvající šedesát dnů byly poměrně skoupé na teplé a slunné počasí. Slunečné dny se vrátily až nyní a s nimi i opravdové horko, plovárna si vychutnávala nápor návštěvníků.

Plovárna byla oba víkendové dny obrazně řečeno našlapaná k prasknutí. Zdejší areál plovárny u louckého kláštera má několik hektarů travnaté plochy a k tomu tři bazény s přihřívanou vodou, skokanské můstky, tobogán, skluzavky různých šířek a bazén, kde jsou umělé asi dvoumetrové vlny. Je zde i brouzdaliště pro nejmenší se skluzavkou a vodotryskem, to vše z ušlechtilé nerezové oceli.

Je zde i spousta stánků s občerstvením a z plovárny je přístupná i restaurace. Pod vysokými borovicemi je rozprostřeno hřiště pro děti s pískovištěm, to aby si rodiče mohli odpočinout od nepřetržitého sledování dětí ve vodním živlu. Celý tento dětský areál čítá pět hracích prvků, které jsou z krásného dřeva, a každý prvek je originál od architekta R. Župky z Brna.

V neděli po druhé hodině odpoledne zde ukazatel návštěvnosti u vchodu ukazoval momentální návštěvnost přes dva tisíce lidí. Za celý den se tu vystřídalo cca tři tisíce. Okolo čtvrté hodiny musela zasahovat i městská policie. Návštěvníci obsadili vedlejší parkoviště a další parkovali na přilehlé ulici v obou směrech po stranách vozovky. Kvůli tomu vznikl několik set metrů dlouhý úzký pruh, kde už by neprojelo ani hasičské auto s cisternou. Lidé byli vyzváni rozhlasem, aby auta přeparkovali. 

Navštivte plovárnu také. 

Otevírací doba: Od června do srpna od 10:00–20:00, dospělí zaplatí 90 Kč a děti 70 Kč. Odpolední koupání od 14:00–20:00 stojí pro dospělé 70 Kč a děti 50 Kč. Večerní koupání od 17:00–20:00 dospělí 50 Kč a děti 40 Kč. Poznámka na konec: Děti do 3 let vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám