Hlavní obsah

Plné kino Vesmír oslavilo kreativitu na třetí PechaKucha Night v Ostravě

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadšené publikum, zajímavý prezentující, bezprostřednost organizátorů a povedená afterparty převážila technické obtíže a i třetí PechaKucha Night Ostrava tak nakonec slavila v sobotu 5. března úspěch. Tématem pokračování jednovečerního festivalu nápadů z oblasti vizuálního umění bylo Mládí vpřed!.

Foto: Tereza Bednaříková

Zaplněné kino Vesmír

Článek

Mezi umělce, kteří prostoru 20 x 20 (20 snímků na prezentaci, 20 vteřin na snímek) využili nejlépe, patřila zajisté skupina architektů Archanti, kteří publiku představili mimo jiné koncept ohrazení města Brna vysokou zdí, či tatér Ondrash, jehož práce změnili pohled na tetování nejednoho z diváků.

Stejně tak studenti reprezentující Vysokou školu Báňskou - Martina Bedrunková, Jan Vaněk a Petr Žák - zazářili hned první prezentací, ve které představili více nápadů, mezi nimi i svůj pohled na další rozvoj města.

„Celkově večer hodnotíme, přes všechny technické pohromy, které na nás během akce přišly, kladně. Hlavní zásluhu na úspěchu akce nesou diváci. Jejich přístup, loajalita a všeobecné nadšení jsou největší devízou ostravské PechaKucha Night,“ prohlásil Martin Lindovský, jeden z organizátorů akce.

Kladný vztah lidí k večeru designu a architektury vysvětlil následovně „Od začátku jsme dali najevo, že akci děláme pro pro lidi, pro Ostravu. Proto také na akci není, a pokud to nebude nezbytně nutné, také nebude, žádné vstupné. V sobotu nám to publikum oplatilo svou vstřícností a nadhledem. Za to jim patří velký dík.“

Třetí PechaKucha Night Ostrava se zařadila po bok dvou předchozích akcí a také kompletně naplnila kapacitu prostor. V sobotu tak sledovalo 9 vystoupení osobností designu, architektury, fotografie či ostravského kulturního dění kolem 600 lidí.

Také afterparty, kde mají účastníci možnost se neformálně setkat a diskutovat s prezentujícími a organizátory, slavila úspěch, když poslední lidé odcházeli z kina Vesmír po třetí hodině ranní.

Další, v pořadí čtvrtá PechaKucha Night Ostrava se bude konat v prostorách Galerie výtvarného umění Ostrava 11. června. Více informací o PechaKucha Night můžete nalézt na oficiálních webových stránkách projektu www.pkno.cz

Výběr článků

Načítám