Hlavní obsah

Plesová sezóna v Ostravě vyvrcholí gay a lesbickým bálem

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě se připravuje v pořadí už druhý Duhový ples. Reprezentační ples určený nejen lesbám a gayům, ale především jejich rodinám a přátelům, je jedinečnou akcí svého druhu v České republice.

Foto: Vladimír Šmehlík
Článek

První reprezentační ples s podtitulem „gays, lesbians, friends“ se konal v loňském roce na zámku v ostravské čtvrti Poruba. Letošní druhý ročník organizátoři přesunuli z Poruby do Mariánských Hor do prostor hotelu Harmony.

Hlavním hostem plesu bude zpěvák Pavel Vítek, nebude chybět kapela Riviera Show Bands, ale také fire show nebo klasická cimbálovka. Večerem bude provázet charismatický Patrik Neuwirth za doprovodu populární bavičky a moderátorky Banánové Haliny.

Stejně jako v loňském roce očekávají organizátoři účast mnoha známých osobností. Záštitu nad plesem převzala starostka ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky Ing. arch. Liana Janáčková. 

Ples, který se profiluje jako gay a lesbický bourá stereotypy a je významnou společenskou událostí. Nejen díky duhovému plesu je Ostrava mezi gayi a lesbami vnímána jako velmi přátelské město.

Duhový ples se uskuteční 10. března od 19.00 v mariánskohorském hotelu Harmony. 

Reklama

Výběr článků

Načítám