Hlavní obsah

Plameny zničily střechu rodinného domu v Poličné

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár rodinného domu v Poličné na Vsetínsku likvidovalo v pátek 20. října večer pět hasičských jednotek.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto.

Článek

„Plameny zničily střechu a způsobily škodu za 200 tisíc korun. Tři obyvatelé stačili před ohněm hořící budovu včas opustit. Příčinou vzniku požáru se zabývají vyšetřovatelé hasičů a policie,“ sdělil v sobotu ráno Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Hlášení o hořícím domě v Poličné přijali hasiči v 19.20 hodin. „Operační důstojník ihned vyhlásil požární poplach jednotce profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí, jednotce hasičů podniku DEZA a.s. Valašské Meziříčí a dobrovolným hasičům z Poličné, Zašové a Kunovic,“ uvedl mluvčí hasičů.

V době příjezdu jednotek hořela větší část střechy rodinného domu a skládka dříví ve dvoře. „Vzhledem k rozsahu požáru byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích a do půdního prostoru se dostali po nastavovacích žebřících. Dopravu potřebné vody jim komplikovala úzká silnice, na níž se nemohli s technikou otočit, a proto museli couvat sto metrů od hořícího domu. Přesto se s nelehkou situací vypořádali velmi dobře,“ ocenil jejich počínání Roman Žemlička.

Hasiči dostali požár brzy pod kontrolu a plameny uhasili za půl hodiny od vyhlášení poplachu. „Ještě večer vyšetřovatel hasičů předběžně ohledal místo požáru. S ohledem na bezpečnost při pohybu v poškozené stavbě pokračuje zjišťování příčiny vzniku požáru v sobotu 21. října. Na místo se dostaví i policejní psovod se psem na vyhledávání akcelerantů hoření,“ dodal mluvčí hasičů.

Související témata:

Výběr článků

Načítám