Hlavní obsah

Pirátská oslava Dne dětí v Avionu

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova v ostrov plný pokladů, ale i nebezpečných pirátů se v sobotu 1. června promění ostravský Avion Shopping Park. Chystá se zde totiž obrovská pirátská oslava Dne dětí, která proběhne od 13 do 18 hodin v prostorách celé galerie centra.

Foto: Archiv Avion Shopping Park Ostrava
Článek

Malí i velcí piráti si pod vedením ostřílených korzárů vytvoří vlastní pirátské šátky nebo trika. Kdo si troufne, může si vyrobit dokonce i opravdový dřevěný pirátský meč. Samozřejmostí pro mořské vlky je i tetování v nefalšovaném pirátském tetovacím salónu. Před výpravou se pak všichni nově naverbovaní piráti naučí pirátské tance a námořnické písně, projdou kurzem šermování a uvidí také, co se děje, když se chlapi cestou na lodi vzbouří.

Kdo bude chtít, může se vydat kolem ostrova na dobrodružnou pirátskou stezku, jejímž cílem je najít ztracený poklad. K tomu samozřejmě všichni dostanou mapu, na níž budou zaznačena jednotlivá stanoviště.

Piráti budou muset zvládat kormidlování, vázaní uzlů, uspět v námořní bitvě a rozluštit nejrůznější šifry. Odměnou jim budou zlaté dukáty, které nasbírají již při svém báječném putování za ztraceným pokladem. Na konci cesty si uloupí část bohatství i z truhlice plné pokladů.

Děti i dospělí mohou dorazit v kostýmech a vyhrát v soutěži pirátských masek. V piráta se 1. června  v Avionu promění každý. Slavit se zde bude ale i sportem. Prodejna Decathlon v jižní části centra připravila na sobotu obrovskou sportovní show pro děti. Hrát se zde bude například mini fotbal, floorbal, stolní tenis, basketbal, golf, badminton i mini stolní tenis. A proběhnou i soutěže v jízdě na kolech a koloběžkách nebo ve skládání stanů. A chybět nebudou ani oblíbené trampolíny.

O nejmenší návštěvníky se toto největší centrum na Moravě však nestará jen v den jejich svátku, ale celoročně. V dětském koutku v IKEA si děti mohou denně nejen hrát, ale pravidelně se zde pro ně pořádají nejrůznější soutěže a zábavné programy. V Avionu nechybí ani tolik oblíbená dětská hřiště a obří dětská klouzačka v jídelní zóně.

Reklama

Výběr článků

Načítám