Hlavní obsah

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity zve na autorská čtení

Novinky, Veronika Boháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od podzimního semestru školního roku 2011/2012 pořádá Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity v Brně pod záštitou Katedry české literatury autorská čtení s autory zvučných jmen novodobé literatury. V úterý 1. listopadu proběhlo první autorské čtení se spisovateli Michalem Ajvazem a Antonínem Bajajou.

Foto: Veronika Boháčková
Článek

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity zve všechny příznivce literatury a českého jazyka vůbec na autorská čtení, která se uskutečňují každé úterý od 17 hodin 30 minut, a to od úterý 1. listopadu do úterý 13. prosince.

Tento výjimečný projekt, se kterým přišel Mgr. Miroslav Chocholatý, PhD., umožňuje nejen studentům Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity jedinečnou příležitost setkání s elitními autory současné literatury.

V úterý 1. listopadu se uskutečnila první část ze sedmidílného cyklu autorských čtení. Setkali jsme se s autory Michalem Ajvazem a Antonínem Bajajou. O představení autora Michala Ajvaze se postaral Mgr. Miroslav Chocholatý, PhD., Antonína Bajaju představil doc. PhDr. Jiří Poláček, CSc.

Zmínění autoři přečetli ukázku ze svých knih, Michal Ajvaz posluchačům umožnil nahlédnout do jeho nové knihy Lucemburská zahrada, Antonín Bajaja přečetl jednu ze svých povídek.

Po přečtení ukázek následovala diskuze s posluchači. Oba autoři se nezdráhali odpovědět i na ty nejniternější otázky. Debata byla jistě pro obě strany příjemná, uvolněná a v neposlední řádě díky vtipným poznámkám také zábavná. Autorskému čtení bylo umožněno dostatek času, tudíž se dostalo nejen na všechny dotazy, připomínky, ale také podpisy knih.

Zájemce zveme na další autorské čtení, které se uskuteční 8. listopadu od 17.30 v budově Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně na ulici Poříčí 31 v posluchárně číslo 30. Můžeme se společně těšit na autory Radka Malého a Norberta Holuba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám