Hlavní obsah

PechaKucha Night Ostrava míří na radnici

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři PechaKucha Nights v úterý 6. prosince oficiálně představili místo konání již šestého pokračování jedné z nejzajímavějších ostravských kulturních akcí. PechaKucha Night se v sobotu 17. prosince přesouvá do nejvýznamnější architektonické domény celého města – Nové radnice.

Foto: Tereza Bednaříková

Oficiální plakát k Pecha Kucha night vol.6

Článek

„Místo konání naší šesté PechaKucha Night je pro nás splněným snem a potvrzením toho, že celá akce zaujímá na ostravské kulturní scéně výjimečné postavení. Dík patří kromě zástupců města hlavně našim úžasným fanouškům, jejich nadšení stojí za úspěchem celého projektu,“ vyjádřila své pocity Klára Žilová, členka organizačního týmu.

O fanoušky nemají večery, kde se představují přední osobnosti nejen českého designu a architektury, rozhodně nouzi. Všech pět proběhlých pokračování bylo beznadějně naplněno, na Nové radnici tomu nebude nejspíš jinak. „Daní za jedno z nejexkluzivnějších míst v Ostravě je bohužel omezená kapacita. Do sálu se vejde přesně 230 lidí, dalších 70 může prezentace sledovat živě na obrazovkách umístěných ve foyer,“ vysvětlila Žilová.

Čí prezentace ve formátu 20 x 20 budou moci účastníci vidět, není zatím známo. Organizátoři však slibují pestrý mix různých oborů, od fotografie přes kulturní dění až po grafický design. Prostor dostanou jak ocenění umělci, tak studenti. Jediným kritériem dramaturgického výběru je inspirativnost prezentací, schopnost prezentujících účastníky zaujmout, pobavit, nadchnout a rozšířit jim obzory.

Akce se koná 17. prosince od 18.00 hodin v Nové radnici v Sále zastupitelstva. Lístky jsou znovu bezplatné, k sehnání budou od 7. prosince v Infocentru ve věži Nové radnice.

Informace o akci, o hostech i fotografie z minulých PechaKucha Nights se dají nalézt na facebookových stránkách akce http://facebook.com/PechaKuchaNight nebo na oficiálních webových stránkách http://www.pkno.cz.

Výběr článků

Načítám