Hlavní obsah

Parkoviště pod frýdeckým zámkem bude zpevněno

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radní Frýdku-Místku rozhodli o opravě povrchu parkoviště na ulici Zámecká poblíž frýdeckého Kauflandu. Stavební práce, které budou spočívat ve vyrovnání a zpevnění dosavadního povrchu, budou zahájeny v pondělí 17. října v 8 hodin ráno.

Foto: Jana Matějíková

parkoviště pod frýdeckým zámkem (vedle Kauflandu)

Článek

„V týdenním předstihu na to upozorňuje přenosné dopravní značení, které je umístěné u vjezdu na parkoviště tak, aby ho řidiči nepřehlédli. Je nezbytné, aby na ploše parkoviště nebylo v daný termín žádné vozidlo. Žádáme tedy řidiče, aby respektovali dopravní značení a svá auta včas přeparkovali, v opačném případě je nemine odtah vozidel spojen s pokutou,“ upozornil Jaromír Kohut, předseda představenstva TS a.s.

Parkoviště je využíváno jak občany města, tak i návštěvníky frýdeckého Zámeckého náměstí, přilehlého zámku a parků, ale také restaurací a obchodů.

„Povrch parkoviště je ve velmi špatném stavu. Celková rekonstrukce parkoviště včetně vybudování odvodnění bude ale možná až po dořešení majetkoprávních vztahů. Část pozemků je totiž v majetku České republiky – Státního pozemkového úřadu. Přiklonili jsme se proto alespoň k realizaci provizorní opravy, spočívající ve vyrovnání a zpevnění narušeného povrchu parkoviště, která by tak jako tak předcházela rekonstrukci parkoviště,“ řekl náměstek Karel Deutscher.

Opravu parkoviště zrealizuje městská společnost TS a.s. Práce jsou naplánovány na dva dny. Od středy 19. října by tedy řidiči mohli parkoviště opět plně využívat (termín ukončení prací může ovlivnit nepříznivé počasí).

Reklama

Výběr článků

Načítám